Portaal voor Inkomensafhankelijke Huurverhoging

Welkom op het Portaal voor Inkomensafhankelijke Huurverhoging van de Belastingdienst. Om in te loggen vult u de inloggegevens in die u heeft ontvangen en klikt u op Inloggen.

In opdracht van het Ministerie van Binnenlandse Zaken is besloten het portaal voor de inkomensafhankelijke huurverhoging te sluiten.
Dit in afwachting op het ministerieel besluit om de huren van woningen in de sociale sector voor 2021 te bevriezen. De Belastingdienst zal daarom geen accounts meer afgeven voor het opvragen van huishoudindicaties en zal aan reeds afgegeven accounts geen huishoudindicaties verstrekken, indien u toch besluit om een vraagbestand in te sturen. Het portaal blijft wel open voor de inkomensafhankelijke huurverlaging enkel voor woningcorporaties die een toegelaten instelling volkshuisvesting zijn.

Eenmalige Inkomensafhankelijke huurverlaging

Uitsluitend voor de deelnemers die verplicht de Inkomensafhankelijke huurverlaging moeten doorvoeren heeft de Belastingdienst met ingang van 6 januari 2021 dit portaal opengesteld.

U kunt de handleiding voor de inkomensafhankelijke huurverlaging downloaden vanaf het portaal. In deze handleiding vindt u onder andere informatie over de eisen die gesteld worden aan de aanvraagbestanden en uitleg over de indicaties uit het antwoordbestand.

Heeft u vragen met betrekking tot het aanmelden en/of inloggen? Lees dan de veelgestelde vragen.

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Login

Wachtwoord vergeten